Close

Slider Title

Short Excerpt

See More

Slider Title

Short Excerpt

See More
Historie

De historie van ons domein gaat ruim tweehonderd jaar terug in de tijd. Toen werd deze boerderij (“fermette” in het Frans) gebouwd, zoals zovele boerderijen hier in deze streek. De streek Les Combrailles is van oudsher een boerenstreek, een agrarische streek en dat is het nog steeds. Op de glooiende hellingen lopen vele mooie blonde Charolais koeien te grazen. De streek Les Combrailles is een hoogvlakte met diepe dalen en kloven, watervallen, bronnen en fonteinen. Het is hier bezaaid met kleine meertjes en vredige gehuchten. Het is een streek met ongerepte natuur. Je zal genieten van het natuurlijk erfgoed, een mix van authenticiteit en biodiversiteit. Hier weten alle inwoners, die blij zijn dat ze in de Combrailles wonen, hoe ze je moeten verwelkomen en hoe ze hun verknochtheid aan de streek op je kunnen overbrengen!

Wat wij weten van onze boerderij is dat er lang geleden, meer dan 50 jaar geleden, ook koeien stonden in de stallen. De eigenaar die daarop de boerderij overnam had voornamelijk schapen en geiten zoals op de oude luchtfoto hieronder te zien is.
Hij heeft vervolgens ook het plan opgevat om naast het houden van schapen en geiten een camping a la ferme te beginnen. Op de foto zie je nog een nostalgische caravan staan. Er zijn hier nog vele uiterlijke kenmerken van aanwezig waaronder een heus oud Frans toilet! Je weet wel zo eentje met zo’n gat in de grond.